Çarşamba, Ekim 17, 2012

BOLU YEDİGÖLLER

Bir çoğumuz şimdiden bayram tatili planları yapmaya başladık bile.
Aslında çoğumuzun istediği de ortak. Biraz huzur, oksijen ve gezip görebileceğimiz değişik mekanlar.
Sizinde istediğiniz buysa; Size tavsiyem bayram tatilinizi Bolu Yedigöller de geçirmeniz olacaktır.

Biraz Bölge ile ilgili bilgi aktaracağım sizlere;

Bolu Ülkemizin nadide şehirlerinden birisidir. Bolu'da bulunan 7 adet gölden oluşan. Yedigöller milli parkı herkesin gidip görmesi gereken sanki cennetin içinden bir yer gibi. Her mevsim ayrı güzel olan bu bölge, dinlenmek, gezmek, fotoğraf çekmek ve huzuru hissetmek için mükemmel bir yerdir.



Yedigöller: Kayan kütlelerin vadilerin önünü kapatması sonucunda oluşmuştur.

Sırası ile 7 Göller Mekanına ismini veren göller;


  • Sazlıgöl
  • İncegöl
  • Küçükgöl
  • Deringöl
  • Büyükgöl
  • Kurugöl
  • Seringöl

 Sessiz ve sakin tabiatı, güzel manzaraları, farklı arazi şekilleri, şelaleleri, yürüyüş yolları, çeşitli cins ve türde bitki ve ağaçlarla süslü çevresiyle  mükemmel bir piknik, dinlenme, sakinlik, ferahlık, fotoğraf çekme, spor yapma, kamp çadır kurma yeri olan Yedigöller'e  sürekli turlar, geziler düzenlenmektedir.

1 yorum:

  1. Bolu`da doğayla baş başa birkaç gün geçirip şehrin stresinden kurtulmak, bedeninizi ve ruhunuzu yenilemek, sebzeyi meyveyi dalından koparıp yemek, konakladığınız süre boyunca organik olarak beslenmek ve doyasıya dinlenmek isterseniz şehir merkezine 8 km uzaklıkta orman içinde bulunan iki katlı dağ evimizde kalabilirsiniz. Yedigöller Milli Parkını görmek isteyenler de sadece 22 kilometre uzaklıkta bulunan bu evi tercih edebilirler. Evde bir mutfak, bir salon, üç yatak odası, bir banyo/tuvalet, bir hobi odası ve iki balkon bulunmaktadır. Mutfakta yemek yapmak için gerekli tüm araç gereç mevcuttur. Hem banyo hem de mutfakta sıcak suyunuz kullanıma hazırdır. Bahçede mangal keyfiniz için her şey düşünülmüş olup yöre kasaplarından alacağınız nefis etleri ızgarada kendiniz pişirip kendiniz yiyebilirsiniz. Mutfakta sıvı yağ, salça, çay, şeker, un, pirinç, mercimek, bulgur, makarna, nohut, çeşitli baharat, patates ve köy ekmeği gibi doğal besinler ve buzdolabında da köy peyniri, zeytin, süt, yumurta, reçel, kaşar peyniri, tahin, pekmez gibi kahvaltılık malzemeler bulunur. Yaz aylarında bahçede organik olarak yetişen domates, salatalık, marul, maydanoz, taze fasulye, ıspanak, yeşil soğan, kabak ve patates gibi sebzeleri kendi ellerinizle toplayıp yemeklerinizde kullanabilirsiniz.Tüm bu yiyecek ve içecekler konaklama fiyatına dahildir. Mevsiminde gelen konuklarımız bahçedeki çilek, ahududu, böğürtlen ve diğer ağaçların meyvelerini toplayıp yiyebileceklerdir. Ayrıca komşu evlerde yaşayan köylülerden tereyağı, süt, yoğurt ve yaylada beslenen tavukların doğal yumurtalarını temin edebilirsiniz. Bu eşşiz doğada sizler dinlenirken çocuklarınız futbol, basketbol, badminton oynayarak, salıncağa binerek ya da Ağaç Ev`de eğlenerek vakit geçirebilirler. Bahçede bulunan tenis masasında heyecanlı maçlar yaparak ve büyük boy trambolinde zıplayarak hem eğlenip hem de formda kalabilirsiniz.http://www.tatil-evleri.com/urun_detay.asp?id=2290&u=Boluda-Organik-Tatil-Evi

    YanıtlaSil